ΠΟΙΚΙΛΙΑΚH ΣYΝΘΕΣΗ |
|
Αγιωργίτικο, Merlot |
ΠΓΕ ΑΤΤΙΚHΣ, VOL |
|
13% |
ΠΕΡΙΟΧH |
|
Αμπελώνες Πικερμίου |
ΟΙΝΟΠΟIΗΣΗ |
|
Προζυμωτική εκχύλιση 8-10 ώρες ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες |
ΓΕΥΣΤΙΚA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚA |
|
Μάτι: Χρώμα ροδιού με τριανταφυλλένιες αποχρώσεις. |
|
|
Μύτη: Γοητευτική μύτη που θυμίζει αρώματα φράουλας, ροδιού και βύσσινου, με πινελιές γλυκόριζας. |
|
|
Στόμα: Γεύση ζουμερή, με τραγανή οξύτητα και διακριτική παρουσία τανινών που προσφέρουν γευστικό όγκο και πολυπλοκότητα. Πλούσια αρώματα στον ουρανίσκο και μακρά πικάντικη επίγευση με βοτανικές χροιές στο τελείωμα. |
ΣΕΡΒIΡΕΤΑΙ |
|
Θερμοκρασία 10-12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου |
ΠΑΛΑIΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΛAΡΙ |
|
Απολαμβάνεται φρέσκο |
ΑΡΜΟΝIΑ ΣΤΟ ΠΙAΤΟ |
|
Ratatouille, BBQ κρεάτων, γλυκόξινα πιάτα ασιατικής κουζίνας, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, λαδερά κατσαρόλας όπως φασολάκια, κοτόπουλο με μπάμιες, μαλάκια και οστρακόδερμα σχάρας, σαρδέλα στο φούρνο, σαλάτες πράσινες ή κρύων ζυμαρικών, αλλαντικά βρασμού και φυσικά πίτσα. |