ΠΟΙΚΙΛΙΑΚH ΣYΝΘΕΣΗ |
|
Σαββατιανό Μαλαγουζιά |
ΠΓΕ ΑΤΤΙΚHΣ, VOL |
|
12,5% |
ΠΕΡΙΟΧH |
|
Αμπελώνες Σπατών & Πικερμίου |
ΟΙΝΟΠΟIΗΣΗ |
|
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες. |
ΓΕΥΣΤΙΚA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚA |
|
Μάτι: Ξανθοκίτρινο χρώμα, με πράσινες ανταύγειες. |
|
|
Μύτη: Αρώματα λευκόσαρκων φρούτων (αχλάδι, ροδάκινο) και βοτάνων που θυμίζουν φτέρη και πράσινη πιπεριά. |
|
|
Στόμα: Γεύση πλούσια με αίσθηση λιπαρότητας και έντονα δροσιστική χάριν της οξύτητας του, που ενισχύεται από ντελικάτα αρώματα φρέσκων φρούτων στο τελείωμα. |
ΣΕΡΒIΡΕΤΑΙ |
|
θερμοκρασία 8-μεγιστο 12°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου |
ΠΑΛΑIΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΛAΡΙ |
|
απολαμβάνεται φρέσκο |
ΑΡΜΟΝIΑ ΣΤΟ ΠΙAΤΟ |
|
Άγαπά τα ριζότο και πάστες με θαλασσινά ή ενισχυμένα με σπαράγγι ή πιπεριά, μπαρμπουνάκι με δενδρολίβανο, λευκά κρεατικά όπως κοτόπουλο με κάρυ, κουνέλι λεμονάτο με λουίζα, πλούσιες σαλάτες, λευκά τυριά λιπαρά, αλλά και σαλάτες δροσερές πράσινες σαλάτες εμπλουτισμένες με φρούτα. |