ΠΟΙΚΙΛΙΑΚH ΣYΝΘΕΣΗ |
|
Αγιωργίτικο 90%, Sangiovese 10% |
ΠΓΕ ΑΤΤΙΚHΣ, VOL |
|
13% |
ΠΕΡΙΟΧH |
|
Αμπελώνες Πικερμίου |
ΟΙΝΟΠΟIΗΣΗ |
|
14 - 18 ώρες |
ΓΕΥΣΤΙΚA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚA |
|
Μάτι: Λαμπερό τονισμένο βυσσινί χρώμα. |
|
|
Μύτη: Γοητευτικά αρώματα που θυμίζουν αρώματα καραμέλας βύσσινου, γλυκό κουταλιού σταφύλι, μπαχαρικών και πινελιές γλυκόριζας. |
|
|
Στόμα: Γεύση ζουμερή, με τραγανή οξύτητα και διακριτική παρουσία τανινών που προσφέρουν πλούσιο όγκο και πολυπλοκότητα. Πλούσια αρώματα στον ουρανίσκο, μακρά πικάντικη επίγευση με βοτανικές χροιές στο τελείωμα. |
ΣΕΡΒIΡΕΤΑΙ |
|
Θερμοκρασία 10-12° C, σε ποτήρι μεσαίου όγκου. |
ΠΑΛΑIΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΛAΡΙ |
|
Aπολαμβάνεται φρέσκο |
ΑΡΜΟΝIΑ ΣΤΟ ΠΙAΤΟ |
|
Ροζέ που κατά κανόνα αναζητά πλούσιες γεύσεις. Μπάρμπεκιου κρεάτων, γλυκόξινα πιάτα ασιατικής και μεξικάνικης κουζίνας, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, λαδερά κατσαρόλας όπως φασολάκια, κοτόπουλο με μπάμιες, λιπαρά ψάρια όπως τόνο, μαγιάτικο και σολωμό, σαρδέλα στο φούρνο, τυριά, αλλαντικά βρασμού και φυσικά πίτσα. |