Η Οινοποιία Αναστασία Φράγκου από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της εστιάζει στην καλλιέργεια και ανάδειξη του σαββατιανού, της ιστορικής λευκής ποικιλίας της Μεσογαίας, που μέσα από την ομορφιά της γεύσης της γαλουχήθηκαν και μεγάλωσαν γενεές και γενεές και φυσικά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες η Αναστασία Φράγκου και ο σύζυγος της Διονύσης Φράγκος.
Η Οινοποιία Αναστασία Φράγκου ιδρύθηκε το 1986 από τον Κωνσταντίνο Φράγκο, στη Μεσογαία, τη σημαντικότερη από οινική άποψη περιοχή της Αττικής, μιας περιοχής με πολύπλευρη οινική ιστορία που χάνεται στους χρόνους της Αρχαίας Ελλάδας.
Αρχικά το οινοποιείο είχε πιο παραδοσιακή μορφή, με πατητήρι και τσιμεντένιες δεξαμενές, με την παραγωγή του κρασιού να προορίζεται και να κατευθύνεται σε πωλήσεις "χύμα", στις ταβέρνες της Αθήνας και των Μεσογείων. Σταδιακά όμως, ακολουθώντας την τάση της εποχής με την "αναγέννηση" του ελληνικού κρασιού, άρχισε να αλλάζει κατεύθυνση. Το 1999 κάνει το μεγάλο άλμα, αρχίζει να εκσυγχρονίζεται σε υποδομή και τεχνολογικό εξοπλισμό και να στρέφει το ενδιαφέρον στην παραγωγή του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού. Είναι η χρονιά που το οινοποιείο αλλάζει χέρια και περνά από τον πατέρα στην κόρη, την Αναστασία Φράγκου. Εκείνη, μαζί πλέον με το σύζυγό της, Διονύση Φράγκο, επίσης οινοποιό και αμπελουργό, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αρχίζουν να εργάζονται για έναν κοινό όραμα. Την αξιοποίηση των οικογενειακών αμπελώνων, την τυποποίηση του κρασιού και την ανάδειξη της ποικιλίας σαββατιανό σε «πρεσβευτή της γης τους» και «ναυαρχίδα της παραγωγής τους». Στόχος τους η κρυστάλλινη γεύση των κρασιών τους να δημιουργεί στον καταναλωτή συναισθήματα και εικόνες, όπως σε αυτούς τους ίδιους, που η κάθε γουλιά κρασί αντιπροσωπεύει τη ζωή, την ιστορία και την παράδοση των οικογενειών τους.