Ο Αττικός αμπελώνας, κατά τη δεκαετία του '80, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, έστρεψε το ενδιαφέρον του και στην καλλιέργεια επιπλέον ποικιλιών. Σήμερα στον αμπελώνα της Αττικής καλλιεργούνται πληθώρα ελληνικών και ξένων ποικιλιών σταφυλιού.
Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται σήμερα είναι:
α. Λευκές ποικιλίες: Ροδίτης, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Αθήρι, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Trebbiano ή Ugni Blanc και Semillon.
β. Κόκκινες ποικιλίες: Αγιωργίτικο, Μανδηλαριά, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Sangiovese, Grenage Rouge και Tempranillo.
Όλες οι ποικιλίες “εκφράζονται” διαφορετικά, ανάλογα με το μικροκλίμα της τοποθεσίας που καλλιεργούνται.